Dak isolatie

Dak isolatie

Bespaar tot wel €500 op uw jaarlijkse energieverbruik

Een warmer huis en toch een lagere energierekening. En het is ook nog beter voor het milieu. Een goed idee dus, uw dak isoleren. Zelfs als er al een dunne isolatielaag in zit. Maar hoe pakt u dit aan? Wat kost het en wat levert het op?

Met dakisolatie bespaart u veel energie en dus ook geld. Voor een hoekwoning is dat zo’n € 650 per jaar.  Zelfs als uw dak al matige isolatie heeft, is een verbetering naar goede isolatie de moeite waard. De besparing is dan wel iets lager.

Maar er zijn meer voordelen dan alleen energiebesparing. Met een geïsoleerd dak voelt uw huis prettiger aan. Zie het als een dikke deken die u over uw dak legt: de kou van buiten komt er niet doorheen en onder de deken blijft het lekker warm. Ook stoot u minder broeikasgassen uit, omdat u minder gas verbruikt. Goed voor het klimaat dus!

Wist u dat al?

Ongeveer 20% van alle woningen in Nederland heeft nog geen dakisolatie. Isoleren is dan altijd een goed idee. De overige 80% heeft wel een isolatielaag maar dat is vaak een (te) dunne laag. De meeste warmte gaat via het dak naar buiten. Want warme lucht gaat altijd omhoog.

Subsidie

Er is een landelijke subsidie voor isolatie. Daarmee kunt u ongeveer 20% van de kosten terugkrijgen, maar alleen als u 2 maatregelen neemt. Bijvoorbeeld dakisolatie én de isolatie van een ander deel van uw huis, zoals uw muren, vloer of ramen. U mag ook één isolatiemaatregel combineren met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting.
Bekijk hier de voorwaarden.

Vraag eenvoudig een gratis adviesgesprek aan

Wilt u graag uw dak isoleren? Welke isolatie moet u nemen en is daar een subsidie voor? Wij helpen u graag met een vrijblijvend adviesgesprek. Vraag nu onze GRATIS dak isolatie check aan en ontdek hoeveel u kunt besparen!

Wat anderen over ons zeggen

Fortuin Isolatie is gisteren geweest om het dak na te isoleren. Ze waren er rond half 11 en rond 3 uur in de middag waren ze al klaar met isoleren. Ik moet zeggen dat dit veel sneller ging dan verwacht. Alternatief was het totaal vervangen van het dak, wat vooral met een dakkapel in de kosten gaat lopen.
H. Korpel
Oss